Nyheter

Grönrot ersätter bidraget

Från och med den 1a januari 2021 så kan en privatperson få skattereduktion vid installation av grönteknik, så kallad grönrot. Skattereduktionen ges för arbete och material, och innefattar både en reduktion för solceller, laddstation för elbilar samt batterilagring.
Avdraget får högst vara 15 procent av kostnaden för att installera solceller och 50 procent av kostnaden för att installera batterilagring eller laddstation för elbilar. Dock så kan den totala skattereduktionen inte överstiga 50 000kr.
Det går att läsa mer om grönrot på skatteverkets hemsida, se länk nedan. 

Snöfria solpaneler!

Glava Energy Centrer i Glava utanför Arvika har sedan 2009 samarbetat med olika aktörer för att hitta nya innovationer och tester för att föra soltekniken framåt.
En av deras senaste utvecklingar gjorts tillsammans med Innos AS och den kallas för “Innos Wieght Watcher”. Det den gör är att den smälter snön som ligger på solpanelerna. Genom att koppla om och börja skicka tillbaks el genom solcellen så alstrar den värme på samma sätt som en glödlampa. 
Den Svenks-Norska innovationen har funnits på den norska marknaden sedan 2017, förhoppningsvis så får vi se den på den svenska marknaden om inte allt för länge!